Resum del 1r trimestre de Truc 1

Com ja us vam explicar en l’article web anterior, vam començar l’any amb l’excursió de la Pretruc.

Tot seguit va arribar el moment de vendre castanyes. Per fer-ho ens vam ajuntar Truc 1 i Truc 2. D’aquesta manera podíem cobrir tots els torns dels dies 29 d’octubre fins al 2 de novembre. Van ser moltes hores a la paradeta però, gràcies a això, vam poder fer caliu entre nosaltres. Finalment, vam repartir els beneficis a parts iguals entre Truc 1 i Truc 2.

El dia 5 de novembre, el nostre animador i la nostra animadora ens van preparar una petita descoberta d’una exposició fotogràfica de l’Agustí Centelles al Mas Guinardó. L’exposició tractava de la Guerra Civil Espanyola. Després ens van fer una petita activitat per reflexionar sobre si actualment es respectaven els drets humans.

El dia 12 de novembre vam participar en l’obertura d’un nou cau que es va inaugurar al barri del Carmel. Com a Truc ens va tocar ajudar a dinamitzar algunes activitats per als nens del barri, com per exemple pintar un mural. Un cop acabades les activitats vam poder descansar de la feina feta gaudint d’un concert de Xiula. A la tarda, els animadors ens havien preparat una descoberta de la Colla Jove Castellera de Barcelona. Un cop allà, primer ens van fer una breu explicació de la seva història com a colla i de la teoria per després començar amb la pràctica. Vam estar gairebé dues hores practicant per fer un castell; al final vam aconseguir alguna cosa. En acabar la descoberta, els membres de la colla ens van proposar posar en pràctica de veritat de tot allò que ens havien ensenyat i ens van invitar al mateix diumenge a la seva última actuació de la temporada, al barri de la Sagrera. Alguns de nosaltres ens vam acabar animant i vam assistir a la diada castellera fent suport a la pinya. Com a petita recompensa, la colla ens va obsequiar amb una samarreta!

El cap de setmana del 10-11 de desembre vam tenir la primera excursió de Truc 1. Però abans de marxar de Barcelona ens van venir a fer una xerrada dues dones transgènere, juntament amb la parella d’una d’elles. Ens van explicar la seva historia i totes les traves que havien hagut de superar per poder començar el tractament hormonal per canviar de gènere. També ens van estar explicant de què tractava la plataforma de la qual formaven part: «Transforma la salut». Aquesta iniciativa lluita perquè les persones transgènere tinguin més facilitats de cara a fer el canvi. Actualment ser transgènere és considerat com una malaltia mental.

Després de dinar ens vam dirigir al parc de la Ciutadella on s’estava fent la pre-macro de Trucs. En aquesta participen els trucs de tots els caus de Barcelona i consisteix a fer un primer contacte amb la Xarxa Truc. A més, també es van realitzar descobertes entre les quals hi havia una sobre les discapacitats, en la qual ens va venir a fer una xerrada una dona cega. Aquesta senyora ens va fer veure que realment per ella ser cega no era cap discapacitat, ja que es considerava capaç de fer qualsevol cosa com nosaltres, encara que fos amb ajuda d’algú o amb una petita adaptació. La conclusió que vam extreure és que tenir un “obstacle” com aquest, no resulta cap excusa per portar una vida normal.

Un cop acabada la xerrada vam agafar el tren cap a Sant Llorenç Savall. Allà vam fer tot d’activitats preparades per nosaltres com en qualsevol altra excursió: vam jugar al monopoli del Cau i vam reflexionar i fer una pluja d’idees per futures descobertes amb l’ajuda i la lectura d’algunes notícies d’actualitat.

En definitiva, ha sigut un trimestre molt productiu on hem fet moltes coses diferents i on hem pogut aprendre moltes coses noves i interessants! Esperem que us agradi el nostre article.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

49 + = 59